Гуцульська овеча бриндзя

Гуцульська овеча бриндзя – унікальний овечий сир Українських Карпат.

 

Цей сир виробляється гуцулами, мешканцями високогірних Карпат, не одне століття. Традиції полонинського господарства дбайливо зберігаються та передаються з покоління в покоління.

Виробляється гуцульська овеча бриндзя лише в літній період, а точніше 120 днів, коли вівці місцевої (аборигенної) гірської карпатської породи випасаються на високогірних луках (полонинах). Щодня вівчарі проходять з отарою овець не менше ніж 10-15 км і прокидаються для цього о 5 ранку. Свіже молоко, напоєне ароматами полонинських трав та квітів, переробляється на смачний та корисний сир. До свіжого відфільтрованого молока вівчар додає фермент – кляг, і своєю важкою працею за допомогою традиційних інструментів готує сир Будз. Після того, як Будз дозрів, його перемелюють і змішують з сіллю, на цьому етапі народжується гуцульська овеча бриндзя.

 

Цей сир виготовляється виключно вручну і може бути зроблений тільки на карпатському високогір’ї, з молока витривалої але малопродуктивної породи овець, що пояснює його високу вартість.

Овеча бриндзя відрізняється особливим насиченим смаком, не схожа на жодну іншу, тому вона може бути джерелом нових смакових відкриттів для гурманів.

Для того щоб захистити і пропагувати свій продукт виробники створили Асоціацію виробників традиційних карпатських високогірних сирів і зареєстрували географічне зазначення на гуцульську овечу бриндзю виготовлену на полонинах Карпат.

Контакти:

Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів

90600, Закарпатська обл., Рахівський р-н., м. Рахів, вул. Миру, 1.

тел.: 0969906472

Facebook

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://ukrainiangis.com.ua/wp-content/uploads/2020/09/ukrainebanner-1.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 300px;} AllEscort